Ons verhaal

Leuk dat je geïnteresseerd bent in De Sikkenberg! In 2021 hebben wij De Sikkenberg overgenomen van onze (schoon)ouders. In 1995 zijn zij de camping gestart op wat niet meer was dan een kaal en zanderig aardappelveld. Elke boom die je nu op het terrein ziet is eigenhandig door henzelf, door vrijwilligers of door het team neergezet. We zijn hier opgegroeid en we houden van deze plek.

Het is onze wens dat jij je bij ons kunt ontspannen. Dat je de rust ervaart om ‘gewoon even te zijn’ en misschien ook om, wanneer je daar behoefte aan hebt, na te denken over je leven met God. Wij, en ons team, zetten ons er in elk geval voor in dat iedereen op ons terrein zich gezien weet en zich welkom voelt.

Voel je welkom op onze familiecamping! We ontmoeten je graag.

Harmen en Sari de Ruijter


PS: Toen we 25 jaar bestonden hebben we een mooi magazine gemaakt vol verhalen van gasten. Je vindt 'm hieronder.

Een mooie plek voor bijzondere mensen

Bij De Sikkenberg bieden we plek aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo hebben we bijvoorbeeld ook mooie werkplekken voor onze broer (verstandelijke beperking) en zus (visuele beperking) kunnen creëren. We zijn een familiebedrijf en zij horen erbij. Sinds 2021 werken we ook samen met Christelijke Hulpverlening Oost-Groningen (CHOG). De mensen van CHOG ondersteunen ons bij het onderhoud van het terrein en de gebouwen. Ze schilderen, timmeren, zorgen voor de bestrating, enzovoort. Deze vorm van dagbesteding helpt hen bij een goede opbouw van een goed dag- en werkritme. Wij zijn op onze beurt blij met alle hulp én gezelligheid die de ‘CHOG-ers’ brengen. In de toekomst willen we graag meer werkplekken aanbieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Duurzaam ondernemen

We vinden duurzaam ondernemen erg belangrijk. Niet omdat het moet, maar omdat we het zelf willen. Zo hebben we zonnepanelen, werken we in de horeca zoveel mogelijk met streek- en biologische producten, gebruiken we bio-propaangas, scheiden we ons afval en werken we met ledverlichting. Het water voor de douches en wastafels in ons grote toiletgebouw wordt verwarmd door de zon. Dit gebeurt door een inventief systeem van glazen buizen op het dak. Met alle restwarmte van dit systeem wordt het zwembad bijverwarmd. Daarnaast heeft ons terrein een natuurlijke look, passend in deze mooie omgeving.