Omgeving

Het is heerlijk om voor je tent te zitten of een spelletje te doen op je veranda. Toch wil je soms gewoon even de hort op. Er even tussenuit en zien wat er in de omgeving te doen is. En dat is veel! In de omgeving van De Sikkenberg kun je onder andere het volgende beleven:


Op bezoek bij onze buren!
Heel leuk om te bezoeken: onze buren van Zuivelboerderij Bij de Boerin. Je kunt er heerlijke zuivel kopen en een kijkje nemen op het bedrijf.

Dol op geschiedenis?
In De Burcht te Wedde, het enige kasteeltje in de provincie Groningen, werd de beroemde slag van Heiligerlee bekokstoofd. Dit was de eerste overwinning van de troepen van Willem van Oranje in de Tachtigjarige Oorlog. De rijke geschiedenis van Westerwolde vind je ook terug in de vesting Bourtange en het Kruisheerenklooster in Ter Apel, het einige plattelandsklooster in Europa dat ook op de lijst van UNESCO staat.

Kijk voor meer informatie op https://www.visitgroningen.nl/nl/plekken/westerwolde of gebruik onze Camping App. 

Fotocredits header: Marcel Kerkhof


Fietsen en wandelen

De Sikkenberg ligt in de streek Westerwolde, dicht tegen de grens met Duitsland aan. Nergens is de historie van Nederland zo zichtbaar als hier in Westerwolde. Denk aan de beroemde vestingdorpjes Oudeschans en Bourtange. De omgeving leent zich voor fietsen en wandelen door het beekdallandschap van de riviertjes Mussel Aa, Ruiten Aa en Westerwoldse Aa. Langs knusse dorpjes, door fraaie bossen, over weidse heidevelden en langs monumentale boerderijen...

https://www.anwb.nl/fietsroutes/routes/stadskanaalroute
www.westerwoldebeginthier.nl