Nieuws

  Pete McAllen

In het Pinksterweekend komt de Engelse zanger Pete McAllen bij ons op De Sikkenberg een optreden geven. Hij verzorgt in het Pinksterweekend twee optredens op Opwekking en komt tussendoor nog even speciaal naar de Sikkenberg om ons met zijn inspirerende muziek en songs te verrassen! Het optreden begint `s avonds om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Pete McAllen

Pete is bekend met onder ander de nummers ‘Enemies’ en ‘I Hear Your Voice’. Zijn liedjes weerspiegelen zijn toewijding met God. De zanger werd geboren in een klein stadje in Suffolk(UK) genaamd Eye en groeide op in een andere plaats genaamd Diss, aan de zuidkant van Norfolk. Vanaf zijn 15e maakt Pete McAllen al muziek met zijn gitaar en sindsdien heeft hij al veel muziek geproduceerd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Son Of A Baptist

In het Hemelvaartsweekend komt de band 'Son of a Baptist', een band dat sinds 2016 te horen is op verschillende feesten, festivals en kerkdiensten, bij ons een optreden geven. De typische Bluegrass gospel muziek die de vijf mannen maken is een Amerikaanse muziekstijl uit de jaren 50 van de twintigste eeuw. Naast de vijf verschillende instrumenten (banjo, mandoline, gitaar, viool en contrabas) wordt er meerstemmig gezongen met in deze afwisseling ook ruimte voor a capella. Met een verhaal en een grap tussen de liedjes door zorgen ze voor een vermakelijke vertoning. U bent zaterdagavond 12 mei vanaf 19.30 van harte welkom om naar het optreden te komen, de toegang is gratis. 

 

 

 

 

 

 

  Concerten zomervakantie

In de zomervakantie zullen wij 2 keer een optreden verzorgen op de Sikkenberg.

Op woensdag 25 juli zal de “2 Sides Band” komen optreden. 2 Sides is een Belgische band en bestaat uit zeven muzikanten/zangers die met hun muziek over God willen vertellen. De band bestaat uit een zanger/saxofonist, een zangeres/fluitiste, een elektrische en akoestische gitarist, een pianist, een bassist en een drummer. 2 Sides is een groep van vrienden die eigenlijk al hun hele leven samen muziek maken, of toch een aantal van hen. Sinds 2013 spelen we in de huidige bezetting.

Daarnaast komt op zaterdag 22 augustus de band Relion met hun campingtour langs De Sikkenberg. Relion is een Christelijke pop/rockband die samengesteld is uit muzikanten met verschillende achtergronden op het gebied van werk en kerk. De naam Relion is een samentrekking van “to rely on” wat vertrouwen op betekent. Het is een houding van hoe ze graag in het leven willen staan. De band zal deze avond nummers spelen van hun eigen CD in combinatie met samenzang.

 

  Gastheer landschap Westerwolde

Afgelopen maanden zijn Jaap en Sari druk bezig geweest met de cursus gastheer van het landschap Westerwolde. Zij dragen nu officieel de naam 'gastheer-vrouw van het landschap Westerwolde'. Jaap en Sari hebben kennis opgedaan van van het ontstaan, de kernkwaliteiten en de natuurwaarden van het gebied. Wij kunnen u dit jaar dus nog veel meer mooie plekken in Westerwolde aanwijzen. In de Eendekoel`n komen oude kaarten van de omgeving te hangen en leuke foto`s uit vroegere tijden. Ook er is er door hen een cultuurhistorische wandeling van 8km gemaakt vanuit de Sikkenberg. In samenwerking met B&B 'De Porrepoele' zullen er ook excursies onder leiding van een natuurgids georganiseerd worden, deze excursies hebben de mooie naam: 'Op Laarzen En Sandalen'.