Kies uw taal: |

Corona updates

 
Informatieboekje 2020 (PDF)

 

- Kijk onder aan de pagina voor veelgestelde vragen

- Boven aan de pagina vindt u updates per datum

_____________________________________________________________________________________________________________________________

Updates per datum:

 

Bericht van 7 juli 2020:

In ons informatie boekje staan de huidige maatregelen die wij treffen rond om corona. Dit boekje krijgt u uitgereikt bij aankomst op ons vakantiepark. 

 

Bericht van 15 juni 2020:  

Vanaf 15-06-2020 mogen wij de toiletgebouwen weer open stellen! Veiligheidsregio Groningen heeft ons kenbaar gemaakt dat dit weer is toegestaan, maar wel met inachtneming van de  1,5 meter afstand. Verschillende douches, toiletten en afwasplaatsen zijn gesloten om 1,5 meter afstand te kunnen houden bij het in en uit gaan van de ruimtes. Met extra toiletunits gaan we ervoor zorgen dat u niet hoeft te wachten voor het toilet. Daarnaast zijn er flesjes met desinfecrtant en duidelijke wegwijzering opgehangen zodat u veilig van de toiletgebouwen gebruik kunt maken.

 

Bericht van 20 mei 2020: 

De camping is open voor gasten die eigen sanitaire voorzieningen hebben. Dit kan zijn een eigen toilet of mobiel toilet in de tent of caravan. Dit kan ook gehuurd privé sanitair zijn of een gehuurd toilet (dixi) zijn. 

Zwemmen op de Sikkenberg in 2020

Opening zwembad tijdens Hemelvaart en Pinksteren:

Het zwembad is tijdens het Hemelvaartweekend gesloten. Tijdens het Pinksterweekend zal het zwembad beperkt open zijn. Het zwembad is voor jongeren vanaf 13 jaar en voor volwassenen alleen beschikbaar op inschrijving. 

Opening zwembad in juni: 

Het zwembad zal in juni van maandag t/m vrijdag geopend zijn van 10.30 tot 19.00 uitsluitend geopend zijn voor volwassenen. Tijdens het weekend zal het zwembad beperkt geopend zijn. Vedere informatie over de opening in de weekenden volgt. 

Opening zwembad in Juli en Augustus: 

De voorbereidingen voor het openen van het zwembad voor grote groepen vergt tijd. We onderzoeken de verschillende mogelijkheden om te zorgen dat iedereen veilig en volgens de regels gebruik kan maken van het zwembad. Dit zal waarschijnlijk op inschrijving zijn met speciale tijdvakken voor kinderen, ouders met kleine kinderen, jongeren en volwassenen. Om te voorkomen dat het te druk wordt zal iedereen 1 uur of 1,5 uur gebruik kunnen maken van het bad. Op warme dagen zullen we voor kinderen onder de 13 jaar ook zorgen voor waterpret buiten het zwembad.

Deze plannen zijn in ontwikkeling, alles wat we hierboven omschrijven is onder voorbehoud. We doen ons best om een goed en eerlijk systeem te ontwikkelen zodat iedereen veilig gebruik kan maken van het zwembad.  

 

Bericht van 17 april 2020:

De camping gaat 24 april open voor gasten die eigen sanitaire voorzieningen hebben. Dit gaat om mensen met een stacaravan of een caravan met eigen toilet/ douche. We hebben toestemming van de gemeente om het chemisch toilet te openen. 

Op 21 april zal de overheid aangeven hoe we verder gaan na 28 april. Op 22 april verwachten wij van de Veiligheidsregio Groningen verdere informatie over hoe vakantieparken open kunnen en of het toiletgebouw aangepast open kan. Wij staan in nauw contact met de gemeente die de regels van de veiligheidsregio moet uitvoeren en handhaven. Zodra wij weten wat dit betekent voor onze gasten zullen wij dit communiceren. 

 

Bericht van 2 april 2020:

Beste gast

Via deze weg willen we jullie informeren over de huidige stand van zaken rondom het Coronavirus (COVID-19). De maatregelen van de overheid en RIVM zorgen voor ingrijpende veranderingen binnen onze samenleving en recreatiesector. 

Veiligheidsregio Groningen en de gemeente Stadskanaal heeft besloten dat de camping gedeeltelijk open mag. Zie onder aan het persbericht van de gezamenlijke veiligheidsdiensten van noord Nederland.

De volgende maatregelen hebben wij genomen om te kunnen voldoen aan de eisen die vanuit de overheid worden gesteld:

 • Alleen gasten met een stacaravan met eigen sanitaire voorzieningen en gasten die met hun gezin een huisje hebben gehuurd met eigen sanitair mogen op de camping verblijven.
 • Heeft een gast of een gezinslid van een gast, verkoudheidsklachten of koorts, dan mag het gehele gezin niet naar De Sikkenberg komen.
 • In alle gebouwen en op het gehele terrein houden we de verplichte 1,5 meter afstand tot elkaar. Dit zal op het terrein aangegeven worden.
 • De toiletgebouwen zijn op last van de veiligheidsregio Groningen gesloten tot 28 april. 
 • Bij bezoek tussen gasten onderling geldt dat 1,5 meter afstand moet worden gehouden.
 • Extern bezoek van niet-campinggasten is voorlopig niet toegestaan.
 • Wandelen en spelen kan, maar niet met elkaar. Het terrein en de paden zijn dusdanig ruim dat afstand houden tot elkaar makkelijk kan.
 • Kinderen tot 12 jaar mogen met elkaar spelen, maar niet in grote groepen en in het zicht van de ouders. Ouders blijven te allen tijde verantwoordelijk voor hun kinderen.
 • De Eendekoel’n (Horeca) en het Vogelnest zijn gesloten. De snackbar is op bepaalde tijden open alleen voor afhalen van snacks en maaltijden. Bestellingen dienen telefonisch te worden gedaan. Verdere instructies volgen.
 • We zijn telefonisch en per mail bereikbaar. De receptie wordt enkel op afspraak geopend.
 • Betaal zoveel mogelijk met pin. Neem voor de douche en droogtrommel zoveel mogelijk van huis al € 0,20 e.d. muntjes mee.
 • Er is geen activiteitenprogramma in de meivakantie, Hemelvaart- en Pinksterweekend.
 • Het zwembad is tot nader order gesloten.
 • Gezamenlijke vuurkorfmeetings zijn niet toegestaan.
 • Schoonmaak en hygiëne heeft voor ons uiteraard de hoogste prioriteit.
 • Het niet in acht nemen van de richtlijnen van de overheid en/of de regels van De Sikkenberg, leidt tot onmiddellijke verwijdering van De Sikkenberg gedurende de periode van de Corona-maatregelen.

_____________________________________________________________________________________________________________________________

Veel gestelde vragen:

Kan ik in verband met het Coronavirus wel op vakantie naar De Sikkenberg?

Ja dat kan mits dit een accommodatie betreft met eigen sanitaire voorzieningen. Er zijn verschillende mogelijkheden, neem contact met ons op als u daar interesse in heeft. Tevens willen wij benadrukken dat er vanuit de overheid wordt afgeraden om te reizen buiten de woonplaats tenzij dat dit noodzakelijk is. We staan in nauw contact met de instanties die ons op de hoogte houden van (lokale) ontwikkelingen omtrent het virus. Uiteraard volgen wij deze ontwikkelingen op de voet en volgen hierin de adviezen van het RIVM/ Gemeente Stadskanaal.

 

Kan ik reserveren voor de zomervakantie?

Dat kan, wij bieden op dit moment de mogelijkheid om een vrijbijvende optie met langere bedenktijd te plaatsen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. 

 

Ik heb een vakantie geboekt op De Sikkenberg, maar deze wil ik afzeggen i.v.m. Corona. Krijg ik het geld terug?

Nee je krijgt je geld niet terug; angst is namelijk geen reden om te annuleren. Indien je de vakantie wilt annuleren vanwege het coronavirus dan ontvang je de verblijfskosten niet terug. Bij annulering zijn de RECRON-voorwaarden van toepassing en dat betekent dat je een deel of het geheel (bij annulering op de dag van de ingangsdatum) van de overeen gekomen prijs zal moeten betalen.

Coulance: Wij bieden gasten met een blokbungalow of het familiehuis hebben gehuurd tussen 1 april en 3 mei, de mogelijkheid om de vakantie te verplaatsen naar een later tijdstip binnen dit seizoen. Het verplaatsen van deze betaalde reservering kan dus uitsluitend tot 25 oktober 2020, ter waarde van de betaalde reissom. Wil je gebruik maken van dit aanbod? Neem dan contact met ons op per mail of telefoon.

Ondanks deze coulance toch willen annuleren? Houdt dan nogmaals rekening met de algemene RECRON voorwaarden.

 

Heb ik recht op een lager overnachtingstarief omdat bepaalde faciliteiten gesloten zijn?

Doordat deze richtlijnen door de overheid zijn opgesteld is er geen recht op een lager overnachtingstarief.

 

Hemelvaart/ Pinksteren/ Zomervakantie

In afwachting van verdere maatregelen weten we niet hoe de situatie over een paar weken is. We kunnen dus ook nog geen antwoord geven op vragen over een verblijf na 3 mei.

 

Ik heb een (voor-)seizoenplaats geboekt op De Sikkenberg vanaf 24 april, kunnen wij gewoon naar de camping komen?

De maatregelen die nu genomen zijn gelden tot 28 april. Zoals het er nu voorstaat kunnen seizoensgasten dus op 28 april komen. Ook hier willen wij weer benadrukken dat er vanuit de overheid wordt geadviseerd reizen buiten de woonplaats zo veel mogelijk te beperken. Wij volgen de richtlijnen en maatregelen van het RIVM, de overheid en onze branchevereniging de RECRON op de voet. Houd er dus rekening mee dat de situatie rondom corona dagelijks kan veranderen.

 

Ik heb een (voor-)seizoenplaats of vaste plaats op De Sikkenberg, kan ik mijn betalingstermijnen uitstellen?

We houden de eerder gecommuniceerde standaard betalingstermijnen en verplichtingen aan en verwachten dat onze gasten zich hier aan houden.